Aktuelnosti
Aktuelnosti
Okrugli sto o međuuniverzitetskoj saradnji u Zenici
Zenica, 28.11.2022. godine – Direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta prof. dr Enes Hašić učestvovao je u radu okruglog stola “Plan oporavka međuuniverzitetske saradnje u Jadransko-jonskoj regiji: Šta možemo očekivati u naredne tri godine’”  koji je održan u Zenici u okviru UniAdrion mreže.
 
Osnovni cilj UniAdrion mreže koju čini preko pedeset univerziteta iz deset država jeste međuuniverzitetska saradnja i saradnja istraživačkih centara u svrhu jačanja međunarodne saradnje i napretka u oblasti kulture, nauke i istraživanja u Jadransko-jonskoj regiji. UniAdrion promoviše naučnu i akademsku saradnju uglavnom kroz implementaciju nastavnih i istraživačkih inicijativa poput različitih obuka, postdiplomskih studija, ljetnih škola i istraživačkih projekata.
 
Univerzitet u Zenici je ove godine preuzeo predsjedavanje UniAdrion mrežom te je danas bio  domaćin i  članovima Upravnog odbora ove mreže.
 
Najavljeno je i održavanje Skupštine UniAdrion mreže uz prisustvo predstavnika svih članica u maju mjesecu naredne godine.