Aktuelnosti
Aktuelnosti
Sastanak u Ministarstvu u Tuzli
Tuzla, 04.06.2014.godine - Direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta dr Husein Nanić sastao se ministrom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, dr Mirsadom Kunićem. Tema sastanka bila je  razmjena informacija  o aktivnostima ministarstva  u oblasti visokog obrazovanja  i sagledavanje spremnosti za akreditaciju visokoškolskih ustanova u ovom kantonu.
 
Ministar Kunić istakao je  trenutne aktivnosti u ovom ministarstvu na izradi izmjena Zakona o visokom obrazovanju, novog pravilnika o akreditaciji te ostalih neophodnih podzakonskih akata. Najavljeno je da ce Ministarstvo uskoro donijeti potrebne akte kako bi bili stvoreni neophodni uvjeti da visokoškolske ustanove sa područja Kantona podnesu zahtjev za akreditaciju.
 
Direktor Agencije  informisao je  ministra o aktuelnim aktivnostima Agencije u oblasti osiguranja kvaliteta i razvoja visokog obrazovanja kao i pripremama Agencije za podnošenje zahtjeva za punopravno članstvo u Evropskoj asocijaciji za osiguranje kvaliteta, ENQA. Govoreći o procesu akreditacije, dr Nanić je istakao potrebu  i zatražio aktivniji pristup   svih učesnika  u procesu akreditacije.
 
U radu sastanka u Tuzli učestvovali su i rektor Univeziteta u Tuzli prof.dr Enver Halilović  i pomoćnik direktora  za osiguranje kvaliteta  dr Benjamin Muhamedbegović.