Aktuelnosti
Aktuelnosti
Jačanje internacionalizacije u visokom obrazovanju BiH
Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta učestvovala je na pripremnom sastanku novog projekta iz Erasmus + programa, pod nazivom „Jačanje internacionalizacije u visokom obrazovanju BiH (STINT)“ koji je održan 25. i 26. januara 2016. godine u Gentu, Belgija.
 
Nosioci projekta, koji će biti implementiran u naredne tri godine, su Univerzitet u Istočnom Sarajevu i KU Leuveun iz Belgije. Pored EU partnera iz Belgije, Portugala (Instituto Politehnico Porto) i Velike Britanije (Buckinghamshire New University), bh partneri u projektu su: svi javni univerziteti u BiH, Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Centar za informisanje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja i Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske.
 
Projekat će biti usmjeren na jačanje i unapređenje procesa internacionalizacije univerziteta i priznavanja kvalifikacija u Bosni i Hercegovini.